Om Bolseth Glas

Nära norsk/svenska samarbet under många år har resulterat i etablering av glas- och fasadföretag i Sverige.

Bolseth Glas AB är etablerat i Uddevalla.

Företaget är en produkt av nära samarbete mellan de norska ägarna av glas-och fasadsbolaget Bolseth Glass AS - och de svenska ägarna av montasjbolaget Alcamo A.S.

Hans Börjesson från Uddevalla är VD för företaget. Hans har mer än 20 års erfarenhet från branschen. Bolseth Glas AB ägs tilsammans av Bolseth Glass A.S och Alcamo A.S.

Bakom bolaget är Bolseth Glass A.S, www.bolseth.no  gjenom många år en av Norges ledande fasadentreprenörer inom glasindustrin. Företaget har ett starkt fokus på modern design, energi och bærkraftiga lösningar.

Företaget konstruerar, tillverkar och monterar kompletta elementfasader, såväl som traditionella fasad- och glastak, dörrar och fönsterkonstruktioner, huvudsakligen i aluminium. Produkterna anpassas i samarbete med arkitekt, entreprenör och byggherre så att de bästa lösningarna levereras i varje projekt.

Produktionen baseras på digitala produktionsritningar gjorda av egna konstruktörer. Allt produktionsdata överförs digitalt till CNC-styrda maskincentraler som kapar, fräsar och borrar metallprofilerna på fabriken. Detta ger effektiv produktion och hög kvalitet på all bearbetning.

Bolseth Glass AS grundades 1961 och sysselsätter cirka 65 personer. Företaget har en modern anläggning med 4000m2 produktionsutrymme och ett inhägnad och delvis täckt yta på 9000m2 för effektiv lagring av råvaror och färdiga produkter. Företaget samarbetar med flera internationella leverantörer, som till exempel Schüco International.

Bolaget har sitt huvudkontor och fabrik i Norge, mer specifikt i Sandane på Vestlandet.

Företaget utför uppdrag i hela Norge, och i vissa fall även i Sverige och Danmark. Alcamos arbetsstyrka har under många år utfört mycket av sammansättningen för Bolseth. Det norska företaget har dessutom långa traditioner med nära samarbete med svenska hantverkare inom såväl fabriksproduktion som montering på byggarbetsplatsen.

 

 

Kontakt oss

Klevåsvägen 1
451 55 UDDEVALLA
 

Telefon: 0735093666
E-post: post@bolseth.se

Org. Nummer: 559149-8323

Bolseth Glass AS, Sandane.

Bolseth Glass AS, Sandane.